Afvallen Zonder Dieet

Eiwitten zijn het belangrijkste aandachtspunt voor het afvallen zonder dieet. Bekend is dat eiwitten erg belangrijk zijn omdat eiwitten essentieel zijn voor het leven. Onvoldoende consumptie van eiwitten in onze voeding kan ziekte of op langere termijn in extreme gevallen zelfs de dood tot gevolg hebben.

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen voor complexe eiwitten, deze spelen dus ook een belangrijke rol in onze voeding, vooral als we praten over aminozuren waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat het een lipotropisch effect heeft. Dat is het mobiliseren van vetten voor energie, of met andere woorden: vet verbranden. Dit helpt het proces voor het afvallen zonder dieet natuurlijk aanzienlijk. Het vormen van het aminozuur carnitine is misschien wel het belangrijkste doel, dit aminozuur bevorderd namelijk het transport van vet. Wat op zijn beurt het verbranden van vet bevorderd met als doel natuurlijk gewichtsverlies.

Eiwitten

Eiwitten hebben een directe invloed op het afvallen zonder dieet. Aangezien eiwitten een thermogeen effect geeft (verhoging van de lichaamstemperatuur) en deze reactie de exploitatie van energie veroorzaakt.  Het gevolg is het verbruik van veel calorieën, dus eiwitten hebben direct effect op de vermageringskuur.

Hoe werkt afvallen zonder dieet?

Door eiwitrijk voedsel wil het lichaam zich ontdoen van overtollige vocht dat zich in het lichaam bevindt. Een laag carbo gehalte zal hierdoor mogelijk een katabole proces veroorzaken, dat spierweefsel afbraak betekent. Wat ook door een zeer lage koolhydraat inname kan worden veroorzaakt is ketogenese, dit proces maakt de verbranding van vet mogelijk en vermindert bovendien de eetlust. Proteine rijk voedsel eten zoals vlees, vis, melkproducten, bonen, etc. kan dus worden gebruikt om dit effect te ondersteunen en daardoor is afvallen zonder dieet mogelijk. Eiwitten worden bovendien gebruikt als grondstof voor de bouw van diverse lichaamsweefsels, met inbegrip van spierweefsel (skeletspier en hart), verschillende hormonen, zoals o.a. het groeihormoon en insuline. 
Als men rekening houdt met bovenstaande aspecten van voeding met betrekking tot het afslanken, dan is afvallen zonder dieet relatief eenvoudig.